عکاسی پرتره یکی از پرطرفدارترین و پردرآمدترین ژانرهای عکاسی است. با این حال، برای موفقیت در این ژانر، باید تکنیک های اساسی نورپردازی پرتره را بدانید.

نور چیزی است که یک عکس را می سازد یا می شکند، و در عکاسی پرتره، دانستن اینکه چگونه از نور برای تملق کردن سوژه خود یا ایجاد حال و هوای مورد نظر خود استفاده کنید، کلید ثبت تصاویر خیره کننده است. به طور خلاصه، درک تکنیک های نورپردازی برای عکاسی پرتره مهم است، صرف نظر از اینکه در مورد منابع نور مصنوعی یا طبیعی صحبت می کنید.

تکنیک های خلاقانه نورپردازی پرتره

یادگیری نحوه دستکاری منبع نوری که در اختیار دارید با تغییر زوایای نور یا حرکت دادن سوژه به صورت خود می تواند منجر به پرتره های خلاقانه و حتی دراماتیک شود. اما، شما نه تنها نور را برای این تصاویر دستکاری می کنید، بلکه در حال دستکاری سایه ها و نحوه ریزش آنها روی صورت سوژه نیز هستید.از تعدادی از تکنیک‌های عکاسی پرتره در عکاسی صنعتی و تبلیغاتی هم به میزان خلاقیمت عکاس می‌شود استفاده کرد.در صورتی که به تیم عکاسی تبلیغاتی و صنعتی برای برون سپاری پروژه خود نیاز دارید،برای اطلاع از قیمت و شرایط روی لینک عکاسی صنعتی در اصفهان کلیک کنید.

بنابراین، چه نوع الگوها و سبک‌های نورپردازی می‌توانند به شما کمک کنند تا آن تصویر جذاب و فراموش‌نشدنی را ثبت کنید؟ خوب، در اینجا 13 تکنیک نورپردازی عکاسی پرتره وجود دارد که می توانید به راحتی از آنها استفاده کنید تا به شما در گرفتن آن پرتره خیره کننده کمک کند:

1. Catch Lights

چراغ های گیره برجسته در چشمان مدل هستند. بدون آنها، چشم ها بی روح به نظر می رسند. بنابراین، اولین کاری که می‌خواهید انجام دهید این است که از منبع نوری استفاده کنید که این برجسته‌ها را در چشم ایجاد می‌کند. این بدان معناست که شما به چراغی نیاز دارید که در جلو یا کمی در کنار مدل شما باشد. شما می خواهید که نور در وسط یا گوشه بالایی عنبیه درخششی ایجاد کند. مدل شما مجبور نیست برای ایجاد این برجسته ها مستقیماً به منبع نور نگاه کند.تکنیک نورپردازی در عکاسی پرتره

چراغ های گیر به سوژه جان می بخشند.
اگر در خارج از منزل عکاسی می‌کنید، می‌توانید با قرار گرفتن کمی بالاتر از مدل خود، چراغ‌های گیره را ایجاد کنید. همانطور که مدل به لنز دوربین نگاه می کند، آسمان در چشمان او منعکس می شود. اگر روز روشن و آفتابی است، ممکن است بخواهید مدل را در سایه قرار دهید تا نگاه کردن به آسمان برای آنها ناراحت‌کننده نباشد.

2. نورپردازی پروانه

این تکنیک به دلیل شکل متمایز سایه ای که در زیر بینی ایجاد می کند نامگذاری شده است. نورپردازی پروانه ای در میان تنظیمات نورپردازی پرتره مورد علاقه است زیرا برای اکثر چهره ها جذاب است. بر خط فک و گونه ها تاکید می کند و همچنین برای انواع پوست ها جذاب است. این باعث می شود آن را به یک تکنیک رایج برای عکاسی زیبایی و تقلید از عکس های جذاب دهه 1950 تبدیل کند.

این تکنیک همچنین سایه ای در زیر چانه و اطراف گونه ها ایجاد می کند و اگر سوژه را بخواهید سر خود را به صورت زاویه دار بچرخاند، تأثیر آن عمیق شدن سایه های روی گونه ها است. شما با قرار دادن منبع نور اصلی به طور مستقیم پشت و بالای دوربین خود به نور پروانه ای می رسید. باید با زاویه 45 درجه به سمت پایین روی سوژه قرار گیرد.

در واقع، حتی می توانید با قرار دادن مدل در کنار یک پنجره باز، چراغ های گیره را دریافت کنید. اما، هرچه مدل شما به منبع نور نزدیک‌تر باشد، نقاط برجسته بزرگ‌تر خواهد بود، بنابراین این را در نظر داشته باشید.

تکنیک پروانه ای در نورپردازی عکاسی پرتره

نورپردازی پروانه ای سایه هایی را در زیر بینی و چانه و اطراف گونه ها ایجاد می کند.

3. نورپردازی تاشو

این تکنیک فقط تکنیک پروانه با بازتابنده است. شما نور پروانه ای را همانطور که در بالا توضیح داده شد تنظیم می کنید – یعنی مستقیماً پشت و بالای دوربین خود – و یک بازتابنده اضافه می کنید. بازتابنده باید در دامان سوژه قرار گیرد (مدل باید آن را در جای خود نگه دارند)، و برای بازتاب بخشی از آن نور به عنوان یک نور پرکننده عمل می کند.از بعضب از این تکنیک‌ها به میزان خلاقیت خودتان در فیلمبرداری و ساخت تیزر هم می‌توانید استفاده کنید.اگر به ساخت تیزر نیاز دارید برای اطلاع از قیمت و شرایط روی لینک تیزر در اصفهان کلیک کنید.

این تکنیک حتی نور ملایم‌تری را برای عکس‌های زیبایی ایجاد می‌کند و با حرکت دادن منبع نور به عقب، می‌تواند سایه‌های عمیق‌تری ایجاد کند که برای پرتره‌های مردانه رایج است. سایه های روی استخوان گونه صورت را لاغر کرده و بر خط فک تاکید می کند.

4. نورپردازی تقسیم شده

همانطور که از نام آن پیداست، صورت را به دو نیم تقسیم می کند که یک طرف آن در نور و طرف دیگر در سایه است. بیشتر در مورد مردان به جای زنان استفاده می شود زیرا تصاویر دراماتیک و مردانه تری ایجاد می کند. با نورپردازی تقسیم واقعی، تنها نور در سمت سایه صورت، نور جذب در آن چشم است، اما تغییراتی وجود دارد که منجر به نور ملایم‌تری می‌شود که بیشتر در سمت سایه صورت می‌تابد.

ایجاد نورهای تقسیم شده آسان است. شما به سادگی منبع نور خود را در کنار مدل قرار دهید. همچنین می تواند در کنار و کمی پشت مدل باشد که باعث ایجاد سایه های چشمگیرتری می شود. این یک تکنیک عالی برای ایجاد تصاویر بد خلقی است، اما نسبت به عیوب پوست کمتر قابل بخشش است. همچنین با یک بیان جدی بهتر از یک پوزخند کار می کند.

5. تقسیم روشنایی با پرکننده بازتابنده

این یک تغییر در تکنیک نورپردازی تقسیم شده است که منجر به نمایان شدن بیشتر چهره نسبت به نورهای تقسیم شده واقعی می شود. نور در یک طرف صورت برجسته‌تر است، اما طرف دیگر صورت به راحتی قابل مشاهده است. شما می توانید از این استفاده کنید زمانی که درام ایجاد شده توسط تکنیک نورپردازی تقسیم شده را دوست دارید، اما می خواهید جزئیات بیشتری را در سمت سایه صورت مشاهده کنید.

نورپردازی عکاسی پرتره در مکان باز

نورپردازی اسپلیت از یک بازتابنده برای نشان دادن بیشتر طرف صورت در سایه ها استفاده می کند.
راه‌اندازی ساده است – منبع نور را همانطور که با نور تقسیم واقعی قرار می دهید قرار می دهید، اما سپس یک بازتابنده را در طرف مقابل منبع نور قرار می دهید. این مقداری از نور را به سمت صورت در سایه منعکس می کند.

6. نورپردازی حلقه ای

نورپردازی حلقه ای سایه کوچکی از بینی سوژه روی گونه آنها ایجاد می کند. این تکنیک نورپردازی یک رسانه شاد بین نورپردازی ملایم و زیبایی ایجاد شده توسط تکنیک پروانه و تصاویر دراماتیک تر ایجاد شده با سایه است. اساساً، اگر به دنبال تصویر زیبایی ایجاد شده توسط تکنیک پروانه هستید، اما با کمی بعد و علاقه بیشتر، این تکنیک نورپردازی است که می خواهید استفاده کنید.

  آموزش عکاسی با هلی شات

برای ایجاد این نوع نورپردازی عکاسی پرتره، نور پشت دوربین را مانند تکنیک پروانه تنظیم می کنید، اما به جای اینکه نور مستقیماً در پشت دوربین باشد، به یک سمت تا زاویه 45 درجه تنظیم می شود. موضوع. علاوه بر این، نور باید بلندتر از سوژه باشد و باید به اندازه کافی دور باشد تا سایه ایجاد کند، اما به اندازه کافی نزدیک باشد تا صورت کاملاً روشن شود.

7. نورپردازی رامبراند

این همان تکنیک نورپردازی حلقه است، اما منبع نور معمولاً در آن زاویه 45 درجه نسبت به سوژه تنظیم می شود. نور را بیشتر به سمت سوژه حرکت می‌دهید تا جایی که طرف مقابل صورت (سمت سایه‌ها) مثلث کوچکی از نور روی گونه درست زیر چشم داشته باشد. همچنین باید ارتفاع نور را یک یا دو فوت بالاتر از سطح چشم قرار دهید. اگر از یک منبع نور استفاده می کنید، می توانید از یک بازتابنده برای ایجاد این تنظیم نور استفاده کنید.

نورپردازی عکاسی پرتره کودکان

نورپردازی رامبراند با مثلث نور زیر چشم در کنار صورت در سایه ها مشخص می شود.
این نوع نورپردازی تصویر دراماتیک تری ایجاد می کند. همچنین از جمله مواردی است که به جای پوزخند با یک بیان جدی همراه می شود و عیوب پوست را کمتر می بخشد.

8. نورپردازی لبه

نورپردازی حاشیه بیشتر به نکات برجسته ای است که نور ایجاد می کند تا سایه ها. با نورپردازی لبه، بیشتر چهره در سایه است، اما لبه باریکی از نور در یک طرف صورت سوژه وجود دارد. همانند نورپردازی رامبراند، منبع نور با زاویه 45 درجه نسبت به سوژه قرار می گیرد، اما به جای جلوی مدل، در پشت سوژه قرار می گیرد. می توانید ارتفاع منبع نور را تغییر دهید تا عرض و محل قرارگیری لبه نور ایجاد شده توسط این تکنیک را تغییر دهید.

این تکنیک اغلب برای عکاسی از ورزشکاران استفاده می شود زیرا بر شکل سوژه تأکید می کند. با این حال، اگر سوژه مشکلات پوستی داشته باشد، کمتر دلچسب است و اگر بخواهید هر قسمت از صورت یا بدن را به غیر از آن لبه روشن کنید، به نور پرکننده نیاز دارید.

نورپردازی پرتره با تکنیک رامبراند

نورپردازی حاشیه، حاشیه ای از نور ایجاد می کند که از شکل سوژه پیروی می کند.

9. روشنایی گسترده

نورپردازی گسترده به همان اندازه که یک سبک است، یک الگوی سبک نیست. می توان آن را با بسیاری از الگوهای روشنایی که قبلاً مورد بحث قرار گرفت استفاده کرد. نور گسترده زمانی ایجاد می شود که صورت سوژه کمی از مرکز دور شود. این یک ناحیه از نور گسترده را در یک طرف صورت ایجاد می کند و آن طرف را بزرگتر نشان می دهد. طرف دیگر در سایه است و کوچکتر به نظر می رسد.

  آموزش عکاسی با بک دراپ

این استایل را می توان برای افرادی که صورت باریکی دارند استفاده کرد تا پهن تر به نظر برسد، اما ممکن است برای افرادی با صورت گرد مناسب نباشد. از این تکنیک می توان برای ایجاد پرتره هایی با کلید بالا استفاده کرد. اینها پرتره هایی هستند که بیشتر صداها در سمت روشن مقیاس قرار دارند، که تمایل به ایجاد حالت شاداب یا سرزنده تری دارد.

10. نورپردازی کوتاه

روشنایی کوتاه برعکس نورپردازی گسترده است. نور کوتاه، طرف صورت را که به سمت دوربین چرخیده است، بیشتر در سایه قرار می دهد. این کار با چرخاندن سمتی از صورت خود که از دوربین دور است به سمت منبع نور انجام می شود. سپس سایه‌ها روی نزدیک‌ترین طرف صورت به دوربین می‌افتند.

نورپردازی پرتره با تکنیک کوتاه

نورپردازی کوتاه – برعکس نور گسترده – سایه‌هایی را در نزدیک‌ترین طرف صورت به دوربین ایجاد می‌کند.
این تکنیکی است که برای اکثر افراد لاغرکننده و جذاب است. همچنین برای ایجاد پرتره های کم کلید نیز استفاده می شود. اینها پرتره هایی هستند که تقریباً 80 درصد تن ها تیره هستند. اینها از انواع پرتره هایی هستند که حالتی قدرتمند، دراماتیک و مرموز ایجاد می کنند.

11. زیر نور

زیر نور یک تکنیک نورپردازی عکاسی پرتره است که احتمالاً به ندرت استفاده می شود. اما، می تواند یک اثر تاریک و دراماتیک ایجاد کند. در واقع، اغلب به عنوان “نور فیلم” نامیده می شود. این همان نورپردازی است که در فیلم ها می بینید که در آن قهرمان یا شرور در شب از بالا به شهر نگاه می کنند. سوژه از پایین روشن می شود و صحنه دراماتیک است.

این تکنیک با قرار دادن نور در مقابل سوژه و زاویه دادن آن به سمت بالا ایجاد می شود تا به صورت برخورد کند. معمولاً اگر مدل لباس‌های تیره بپوشد، بهتر عمل می‌کند، اما ممکن است رنگ‌های روشن‌تر با تیره ترکیب شود. شما فقط نمی خواهید همه لباس های رنگ روشن را بخواهید. و همچنین احتمالاً با این تکنیک یک پس‌زمینه تیره می‌خواهید.

نورپردازی پرتره با تکنیک زیر نور

نورپردازی می تواند تصویری قهرمانانه یا شرورانه ایجاد کند.

12. نور پس زمینه

نور پس زمینه – همانطور که به نظر می رسد – زمانی است که سوژه از پشت روشن می شود. این یک افکت هاله ای در اطراف سر سوژه شما ایجاد می کند. همچنین باید از یک بازتابنده برای ایجاد نور ملایم و مطیع روی صورت استفاده کنید و مراقب باشید که ارتفاع نور را به گونه ای پایین بیاورید که پشت سر سوژه قرار گیرد.

  10 راه برای غلبه بر ترس از عکاسی خیابانی

این تکنیک زمانی استفاده می شود که می خواهید آن هاله را ایجاد کنید، و زمانی که می خواهید سوژه و پس زمینه را کمی بیشتر از هم جدا کنید. با این حال، اگر سوژه موهای پرزدار زیادی داشته باشد، تکنیک خوبی نیست. نور آن را اغراق آمیز می کند و کار بیشتری را در پست تولید ایجاد می کند.

13. نور پس زمینه دوگانه

این یک راه اندازی خلاقانه دو نور است که منجر به تصاویر دراماتیک می شود. به آن نورپردازی گورکن نیز می گویند، زیرا سایه ها و نور الگویی شبیه به نشانه روی صورت گورکن ایجاد می کنند.

این کار مستلزم نصب دو چراغ با زاویه 45 درجه پشت سوژه با دو سافت باکس بزرگ است. نور باید دور موها و شانه های سوژه بپیچد و یک الگوی “W” از نور و سایه ایجاد کند. سافت‌باکس‌ها نور را پخش می‌کنند و می‌توانند به ایجاد سایه‌های ملایم‌تری کمک کنند که بیشتر برای زنان استفاده می‌شود. سایه های خشن برای تراشیدن صورت مرد به خوبی کار می کنند.

نورپردازی در پرتره با تکنیک نور پس زمینه دو گانه

دیفیوزرهای سافت باکس می توانند سایه ها را هنگام استفاده از نور پس زمینه مضاعف نرم کنند.
شکی نیست که نورپردازی برای ثبت یک پرتره زیبا یا قدرتمند ضروری است. برای اینکه تصمیم بگیرید از کدام تکنیک استفاده کنید، ابتدا باید تصمیم بگیرید که چه نوع خلق و خوی را می خواهید ایجاد کنید.

آیا شادی بخش است یا نشاط آور؟ اگر چنین است، ممکن است تکنیک هایی را بخواهید که بر نور بیشتر از سایه تأکید دارند، مانند نورپردازی گسترده، نورپردازی حلقه و رامبراند، یا نورپردازی پروانه ای و صدفی. آیا ترجیح می‌دهید پرتره‌ای تیره‌تر و مرموزتر بسازید، شاید نورپردازی کوتاه، زیر نور، نور حاشیه‌ای یا تغییرات نورپردازی تقسیم‌بندی بهتر عمل کند. شاید بخواهید یک هاله فرشته ای، مانند هاله ای که با نور پس زمینه ایجاد می شود یا احساسی تیره تر مانند آنچه با نور پس زمینه دوگانه ایجاد می شود.

البته، شما باید ویژگی‌های سوژه‌تان و اینکه چه چیزی برای آنها بهتر است را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، اگر سوژه شما دارای ایرادات پوستی است، برخی از تکنیک‌هایی که بر سایه‌ها بر نور تأکید می‌کنند ممکن است برای آنها بهترین نباشند. اگر صورت گرد دارند، شاید نور کوتاه را به نور وسیع در نظر بگیرید.

هنگام تبدیل پرتره های متوسط به پرتره های شگفت انگیز، نورپردازی خوب پرتره می تواند کلید موفقیت باشد. هر عکاس پرتره ایده متفاوتی در مورد اینکه چه چیزی باعث نورپردازی عالی می شود دارد. نحوه استفاده از نور اغلب به شکل گیری سبک عکاسی پرتره شما کمک می کند.

منبع : photographycourse.net

دیدگاه خود را بنویسید

این مقاله را در شبکه اجتماعی خود،اشتراک گذاری کنید.